Ingenjör inom medicinteknik - ett meningsfullt uppdrag i vården

Göteborg, Sverige Heltid


Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Medicinsk Fysik och Teknik (MFT)

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Medicinsk Fysik och Teknik (MFT) är en kunskapsbred verksamhet inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) med speciell inriktning mot områdena medicinsk fysik och medicinsk teknik och bedriver verksamhet på sjukhustomterna Mölndal, Sahlgrenska och Östra samt i Borås, med drygt 220 medarbetare. MFT samverkar med vårdgivande verksamheter så att medicintekniska produkter inklusive medicinska informationssystem underhålls, används och utvecklas på ett säkert och ändamålsenligt sätt. MFT:s strålsäkerhetsarbete utövas övergripande på sjukhuset och mot enskilda verksamheter som använder joniserande strålning för diagnostik och terapi inom vården.

MFT har omfattande forskningsverksamhet och bidrar aktivt i undervisning. MFT är certifierade enligt ISO 9001:2015. Vår verksamhetsidé är att: "Genom samspel mellan fysik, teknik och medicin skapa en säkrare och effektivare sjukvård och bidra till god vård".

Tre av MFT:s enheter söker nu ingenjörer.

 • Radiologisk teknik (på enheten MTMRT) hanterar tekniken kring modaliteter inom bild och funktion; DT, MR, Angio och konventionell röntgen, Nuklearmedicin (PET-CT, PET-MR, Spect-CT) samt Cyklotron och Radiofarmakatillverkning. Vi arbetar tillsammans med våra leverantörer för att effektivt bidra till en fungerande vård.
 • Medicinsk Teknik Östra hanterar ett brett spektrum av medicintekniska produkter och teknik för anestesi, operation och intensivvård, samt inom specialiserade områden som neonatal- och barnsjukvård.
 • Enheten Terapeutisk strålningsfysik (TSF) består av Ingenjörer, sjukhusfysiker och dosplanerare. TSF ansvarar för fysik och teknik inom strålbehandlingsverksamheten och arbetar i nära samarbete med verksamhetsområdet Onkologi. Den utrustning som strålbehandlingsverksamheten har i dagsläget är linjäracceleratorer, efterladdningsutrustningar, röntgenbehandlingsapparat, CT, MR, positioneringssystem samt moderna system för kvalitetskontroller och dosplaneringsarbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

Tryggt anställningsförhållande i multidisciplinär miljö. Meningsfullt arbete med teknik i ständig utveckling som skapar betydelse för patienten. Vi erbjuder kvalificerad utbildning på våra utrustningar för bästa support med vården.

Tjänsterna gäller fem tillsvidare och ett vikariat.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ingenjörer inom följande områden:

 • Radiologisk teknik - MR/CT/Konventionell röntgen (2)
 • Radiologisk teknik - Nuklearmedicin (1)
 • Terapeutisk strålningsfysik - Strålbehandling (2)
 • Medicinsk Teknik - mot Operation, IVA, Barnsjukvård. (1)

I ingenjörens uppdrag ingår avhjälpande och förebyggande underhåll, kontroll/kalibrering, IT-relaterade uppgifter, teknisk support och utbildning av vårdpersonal samt bygg- och installationsprojekt kopplat till medicinska rum. För att åstadkomma detta krävs bra kunskaper om utrustningen, reservdelshantering, planering och tydliga rutiner. Vid driftstopp ska felen analyseras och åtgärdas, ofta i samarbete med leverantörer för att tillsammans bidra till en fungerande vård.

Arbete sker i samråd med kollegor inom MFT samt personal i vården. Säkerhetsperspektivet är mycket viktigt. Som ingenjör hos oss har du god samarbetsförmåga och ansvarskänsla. En grundförutsättning är att ha förståelse för att vi arbetar nära patienter och med deras vård i fokus.

Om dig

Vi söker dig som har Ingenjörsexamen inom medicinteknik eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du behärskar svenska i tal och skrift och du har goda kunskaper i engelska.

Meriterande:

 • Erfarenhet av arbete med medicinsk teknik; tillexempel med acceleratorer och/eller radiologisk utrustning.
 • Erfarenhet av projektarbete som tillexempel upphandlings- samt installationsprojekt.
 • Erfarenhet av tekniskt servicearbete.
 • Praktiskt handlag samt god IT- och elektronikkännedom.
 • Certifierad medicinteknisk ingenjör.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Om Västra Götalandsregionen
Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.
Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Vill du veta mer om Västra Götalandsregionen kan du besöka vår introduktion till nya medarbetare på länken www.vgregion.se/introduktion

Ansökan
Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system - kontakta kontaktperson för respektive annons.

Till bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings-, förmedlings- och rekryteringsföretag samt andra externa aktörer och försäljare av ytterligare jobbannonser. Västra Götalandsregionen har upphandlade avtal.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/10083
Kontakt
 • Enhetschef TSF, Elisabeth Öster, 0722-027825
 • Enhetschef MTMRT, Matts Sjöberg , 0704-679738
 • Enhetschef MTÖ, Robert Johansson, 031-3433068
Facklig företrädare
 • SACO/Sveriges Ingenjörer: Iowan Hedendahl, 031-3436675,072-2056401
 • Vision: Eva-Lotta Yngvesson, 031-3427116,072-2051106
Publicerat 2022-01-03
Sista ansökningsdag 2023-01-30