Två forskare/projektledare inom Pulvermaterial och Additiv Tillverkning

Stockholm, Wisconsin, USA Heltid

Vi vill bli fler! Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi är 200 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla framtidens pulvermaterial för olika industriella applikationer ­– från design av nya legeringar, metallpulvertillverkning, konsolidering av pulver med tex. hetisostatisk pressning eller 3D-printning, till verifiering av egenskaper i slutlig komponent.

Om arbetet
Som forskare inom Pulvermaterial och Additiv Tillverkning jobbar du tillsammans med ditt forskningsteam i nära samarbete med svenska och internationella industrikunder från hela värdekedjan, från pulvertillverkare till slutanvändare. Fokus är att erbjuda hållbara lösningar med hjälp av metallpulver.
Du kommer att arbeta med både kortare uppdrag och längre forskningsprojekt. Projektledning är en viktig del av arbetet där du driver arbetet framåt och ansvarar för leveranser, tidshållning och projektbudget. Arbetet innefattar bland annat kundkontakter, ansökningar, omvärldsbevakning, modellering, experimentella försök, provning/karaktärisering och resultatanalys. Beroende på vad som behövs för att skapa nytta för kunden samarbetar du med olika experter både på Swerim och på universitet och institut runt om i världen.
Vem är du?
Du har en civilingenjörsutbildning eller motsvarande med inriktning mot material. Antingen är du nyutexaminerad, har en forskarutbildning och/eller några års industrierfarenhet inom atomisering, additiv tillverkning, processmetallurgi eller andra metallpulverapplikationer. Att ha erfarenhet av att ha printat med PBF-EB, jobbat med pulverkaraktärisering eller HIP är meriterande. Tjänsterna anpassas efter erfarenhetsnivå och det finns stora möjligheter att påverka arbetets framtida inriktning utifrån din egen drivkraft och initiativförmåga.
Swerim är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Det är viktigt att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för verksamheten.
Tjänsterna är tillsvidareanställning med placering i Stockholm.
Intresserad?
Tycker du att det låter intressant och vill veta mer? Hör gärna av dig genom att fylla i formuläret nedan senast den 28 februari 2023. Du får en bekräftelse på att Swerim har mottagit din ansökan. Vi ser fram emot att få höra mer om dig och vad du vill bidra med hos oss. Tjänsterna kommer att tillsättas löpande så skicka in din ansökan redan idag.
Kontaktpersoner
Annika Strondl, gruppchef, 073-031 42 91, annika.strondl@swerim.se
Anna Söderbäck, HR, 073-537 03 51, anna.soderback@swerim.se
Louise Hagesjö, Sveriges Ingenjörer, 072-227 35 14, louise.hagesjo@swerim.se

ANSÖKAN

Ansök snabbt genom att fylla i din e-post nedan och välj fortsätt.