Forskningsingenjör, värmebehandling av metaller

Vi vill bli fler! Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi är 200 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri.

Vill du vara med och driva omställningen mot en fossilfri framtid? Vårt team i Stockholm söker en ny kollega som vill arbeta i vårt processimuleringslabb.
Om oss
Inom Swerim arbetar vi med att utveckla nya metaller och nya användningsområden för metaller. En av våra stora frågor just nu är att vi är en del av vätgasrevolutionen där vätgas tar plats i stället för fossila bränslen i industrin. Att använda vätgas betyder nya påfrestningar på material i industrin och det är vår vision att utveckla material som klarar utmaningarna.
Inom affärsområdet Pilot och Demo arbetar 35 medarbetare i både Luleå och Stockholm. Vi som arbetar inom affärsområdet är främst tekniker, industrielektriker, instrumentingenjörer och projektingenjörer/-forskare.
Om jobbet
Som forskningsingenjör inom värmebehandling kommer du att arbete som stöd till forskningsorganisationen. Inom gruppen hanterar vi metaller i laboratorieskala i allt från flytande form till pulver i ugnar och bearbetningsutrustningar. Du kommer att vara en viktig kugge i vårt team och arbeta självständigt. I processimuleringslabbet kommer du att arbeta med att behandla material med höga temperaturer, gaser och mekaniska bearbetningar.
Exempel på arbetsuppgifter: Värmebehandling av pulver och metallegeringar, gjutning, valsning och gasatomisering. Allt i laboratorieskala. I tjänsten ingår också att konstruera och bygga nya labbuppställningar.

Vem är du?
Du har lätt för att samarbeta, ta egna initiativ och att lära samt har intresse för att arbeta med metaller och labbuppställningar. Du har sannolikt en högskoleingenjörsutbildning med inriktning mekanik eller kemi, men annan bakgrund med motsvarande erfarenheter är också intressant. Helst har du 3–5 års arbetserfarenhet från relevanta arbetsuppgifter. Verkstadstekniska erfarenheter som svarvning, fräsning och svetsning är meriterande men inte ett krav. Datorvana är ett krav liksom kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
Tjänsten förutsätter att du är utåtriktad, social och har känsla för service. Du gillar omväxling och ser en utmaning i att lösa problem på ett strukturerat sätt. Vidare är du en person som är noggrann, ordningsam och kvalitetsmedveten.
Swerim är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Det är viktigt att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för verksamheten
Intresserad?
Tycker du att det låter intressant och vill veta mer? Hör gärna av dig genom att fylla i formuläret nedan senast den 15 januari 2023. Observera att vi tillsätter tjänsten så snart vi hittar en lämplig sökande, vilket innebär att vi kan tillsätta tjänsten innan deadline. Du får en bekräftelse på att Swerim har mottagit din ansökan. Vi ser fram emot att få höra mer om dig och vad du vill bidra med hos oss.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm.
Kontaktpersoner
Henrik Östling, gruppchef, 070-436 68 92, henrik.ostling@swerim.se
Anna Söderbäck, HR, 073-537 03 51, anna.soderback@swerim.se
Louise Hagesjö, Sveriges Ingenjörer, 072-227 35 14, louise.hagesjo@swerim.se
Christer Eggertson, Unionen, 073-525 89 95, christer.eggertson@swerim.se
Peiman Bigloo, Unionen, 070 338 25 02, peiman.bigloo@swerim.se

Välkommen med din ansökan!

Stockholm, Sverige Heltid