Forskare/projektledare inom Bearbetningsteknik

Luleå, Sverige Heltid

Vi vill bli fler! Metallforskningsinstitutet Swerim bedriver industrinära forskning och utveckling kring metaller och deras väg från råmaterial till färdig produkt. Vi är 200 medarbetare på två orter i Sverige – Luleå och Stockholm. Vår vision är en fossilfri och cirkulär industri.
Vill du vara med och bidra till den gröna omställningen inom Europas stål- och metallindustri? Swerims forskningsgrupp inom Värmning och Bearbetning växer och vi söker en forskare som vill vara med och utveckla forskningsområdet Bearbetningsteknik. I forskningen fokuserar vi på att bidra till hållbar industri och industrins digitalisering genom modellering, mätning och pilottester.
Om Arbetet
Som forskare inom Bearbetning jobbar du tillsammans med ett forskarteam och industrin för att utveckla bearbetningsprocesser så som till exempel smide, valsning och formning. Industrin är just nu i en omställningsfas med stora satsningar, så som etablering av nya klimatneutrala stålverk och uppgradering av etablerade verk och fokus är att göra dessa processer hållbara, smarta och effektiva. Forskningen innebär modellering och simulering av bearbetningsprocessen och med möjlighet att nyttja Swerims labb och pilotanläggningar.
Forskningsprojekten är både långsiktiga projekt (ofta med EU-samverkan) men kan även vara korta direkta uppdrag för industrin. Projektledning är en viktig del av arbetet där du driver arbetet framåt och ansvarar för leveranser, tidshållning och projektbudget. Arbetet är omväxlande och du ansvarar för hela kedjan innefattande kundkontakter, projektledning, offertarbete/ansökningar, modellering, resultatanalys, rapportskrivning, och presentationer.
Vem är du?
Vi söker dig som har en relevant civilingenjörsutbildning inom exempelvis Maskinteknik, Materialteknik, Teknisk Fysik eller liknande. Du har även erfarenhet av modellutveckling, programmering och god kunskap om exempelvis FEM-modellering. Det är särskilt meriterande om du är disputerad inom relevant område eller har erfarenhet av att jobba inom industrin med forskning och utveckling.
Som person har du stort eget driv och initiativförmåga. Du har lätt för att samarbeta och är lyhörd för dina kollegor och kunder. Du är kommunikativ och är van att uttrycka dig muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Det är en förutsättning att du kan arbeta såväl enskilt som i grupp och drivs av att stötta kollegor med din tekniska kompetens och erfarenhet.
Swerim är övertygade om att mångfald bidrar till en innovativ miljö där vi tillsammans utmanar gränser och utvecklar ny kunskap och kompetens för framtiden. Det är viktigt att du delar våra kärnvärden samarbete, engagemang, nyfikenhet och integritet eftersom de är grundläggande för verksamheten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och placeringsorten är Luleå. Resor ingår i tjänsten.
Intresserad?
Tycker du att det låter intressant och vill veta mer? Hör gärna av dig. Sista ansökningsdag är 31 januari 2023. Observera att vi tillsätter tjänsten så snart vi hittar en lämplig sökande, vilket innebär att vi kan tillsätta tjänsten innan deadline. Du ansöker genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bekräftelse på att Swerim har mottagit din ansökan. Vi ser fram emot att få höra mer om dig och vad du vill bidra med hos oss.
Kontaktpersoner
Stefan Marth, gruppchef Värmning och bearbetningsteknik, 072-564 48 92, stefan.marth@swerim.se
Anna Söderbäck, HR, 073-537 03 51, anna.soderback@swerim.se
Lars-Erik From, Sveriges Ingenjörer, 070-630 19 18, lars-erik.from@swerim.se
Håkan Fahlén, Unionen, 070-432 10 32, hakan.fahlen@swerim.se
Peter Larsson, Metall, 070-392 02 34, peter.larsson@swerim.se