VMware-tekniker

Sundbyberg, Sverige Heltid

Hos Svenska kraftnät händer det mycket! Vårt samhälle elektrifieras i snabb takt och energibranschen ställs inför flera stora utmaningar. Sverige behöver fördubbla elproduktionen, bygga ut kraftnätet och samtidigt ställa om till förnybar el. Med avancerad teknik och en stark vilja att hitta lösningarna är vi redo att anta utmaningarna. Är du?

Vi söker nu dig som vill vara med på en spännande och ansvarfull resa där du blir en oumbärlig resurs som ska drifta och utveckla nya digitala IT-system för att säkra Sveriges energiförsörjning nu och i framtiden! Läs mer om Svenska kraftnät på www.svk.se.

Om Tjänsten

Svenska kraftnät söker dig som har ett brett tekniskt intresse i allmänhet och erfarenhet av virtualiserade servermiljöer i synnerhet. Du kommer att tillhöra ett växande team av tekniker med stort engagemang för att ta fram robusta lösningar för de IT-system som är en förutsättning för en digitaliserad styrning och utveckling av elnätet. Teamet har ett brett ansvarsområde inom Affärsverkets IT-infrastruktur. Helhetssyn, djup teknikförståelse och ansvarsfull hantering är kännetecknande för gruppen.

En hög säkerhetsmedvetenhet krävs i arbetet då vi jobbar med samhällsviktig infrastruktur vilket präglar verksamheten och de tekniska vägval som görs.

Tjänsten är tillsvidare och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Möjlighet till distansarbete kan finnas del av tid beroende på verksamhetens behov och arbetsuppgifter. #LI-Hybrid
Beredskapsarbete förekommer i tjänsten.

Dina arbetsuppgifter

Som VMware-tekniker kommer du att arbeta med drift, förvaltning och utveckling av vår virtualiserade serverplattform som är basen för många av verkets samhällsviktiga IT-miljöer.

I rollen ingår även att

  • Medverka i projekt där du bidrar med ditt kompetensområde
  • Omvärldsbevakning inom enhetens teknikområden
  • Säkerhetshöjande insatser
  • Proaktivt förbättringsarbete inom ditt ansvarsområde och i samarbete med våra övriga förvaltningar

Din bakgrund

Du har en examen inom IT eller motsvarande erfarenhet inom serverinfrastruktur som du fått till exempel genom arbetslivserfarenhet.
Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift. För tjänsten krävs B-körkort.

Vidare har du:

  • Flerårig erfarenhet av arbete i servermiljöer
  • Två års erfarenhet av virtualiserade miljöer
  • Erfarenhet av drift och förvaltning av VMware produkter
  • Kunskaper kring on-prem storage-lösningar som exempelvis Netapp, EMC eller liknande.

Det är inget krav men en fördel om du har erfarenhet inom något av följande områden:

  • Erfarenhet av att arbeta med HPE OneView.
  • Erfarenhet av att administrera VDI-lösningar.

Dina personliga egenskaper

Du är nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du gillar problemlösning och strävar alltid efter att leverera med hög kvalitet. Du jobbar utifrån ett helhetsperspektiv och är intresserad av att förstå hur du med din tekniska kompetens kan bidra till att bygga en robust och ändamålsenlig infrastruktur. Som person är du ansvarsfull, självgående och tar gärna egna initiativ i ditt arbete. Du trivs med att samarbeta med andra och delar gärna med dig av din kunskap samtidigt som du också vill lära dig av dina kollegor. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna rekryterande chef Anna Ljung, tel. 010 475 87 69 alternativt ansvarig rekryterare Victoria Waltenberg, tel. 010 350 90 45. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010 475 84 77 och Mikael Hedenheim, ST, tel. 010 475 84 68. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställningen följer en skyldighet att krigsplaceras.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 10 februari 2023. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vill du vara med och jobba i en IT-organisation där ditt arbete betyder någonting, på riktigt?

Vi är i dag ca 400 personer på IT och vi kommer att växa med ytterligare 140 personer kommande två år. Detta för att kunna skapa förutsättningar för Sverige att kunna fördubbla sin elproduktion och nå klimatmålen genom att helt ställa om till förnybar energi.

För att lyckas med målen så kommer vi använda oss av den senaste tekniken för att bland annat byta ut hela vår IT-infrastruktur samt öka vår utvecklingstakt kring system, digitalisering och processer. Allt utan att tumma på säkerheten förstås.

Om du skulle trivas att jobba och utvecklas i en växande organisation, och tillsammans med underbara medarbetare skapa en framåtlutad och robust IT-organisation, sök dig till oss!