Platschef till vår Fröenhet i Lagan

Lagan, Sverige Heltid

Om jobbet

Fröenheten är en viktig del i Sveaskog och Svenska Skogsplantor. Här bedriver vi fröproduktion och fröaffärer i kombination med förädlingsarbete och fröodlingsskötsel för att hjälpa till att etablera framtidens svenska skogar. Enheten har sitt centrum i Lagan, utanför Ljungby i Småland, men verksamheten bedrivs över hela landet där våra fröodlingar finns. Fröenheten består av ett väl fungerande team där vi samlat flera olika unika arbetsroller med hög kompetens.

Hos oss erbjuds du ett spännande uppdrag där du får möjlighet att utveckla och driva fröenheten framåt mot våra övergripande mål. Du får ett omväxlande och utmanande arbete i en prestigelös organisation där ansvar, mod och nyfikenhet beskriver andan.

Som Platschef kommer du att leda, planera och vara delaktig i verksamheten på Fröenheten. Det handlar om att arbeta övergripande med fröproduktionen, fröförsäljning, fröinköp, lagerhållning, fastighetsansvar, administration och skötsel av våra fröodlingar för att se till att alla delar fungerar optimalt. Även strategiskt arbete inom hela skogssektorn för att säkerställa framtida skogsföryngringsmaterial ingår. Du har budget- och resultatansvar för fröenheten. Fröförsäljning internt och externt är en central del i ekonomin. Du är drivande i förbättringsarbetet inom verksamheten, där framför allt arbete med säkerhet och hälsa är en viktig del. Resor över hela Sverige är en naturlig del av arbetet.

Du rapporterar till vår Frö- & Odlingschef. Placering på Fröenheten i Lagan.

Om dig

Vi vill att du har grundläggande biologiska, tekniska och/eller skogliga kunskaper. Vi vill att du har tidigare erfarenhet av ledarskap, och att utveckla människor och verksamheter. Kunskap inom fysiologi, genetik, förädling och bioteknik är meriterande. Teknikkunskap från industriell miljö och erfarenhet i affärer, är två andra viktiga delar som vi gärna ser att du har.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är inkluderande och har mycket god ledarförmåga, är prestigelös samt bra på att engagera och motivera andra för att nå bästa resultat. Du kommer att ha personalansvar för medarbetarna på fröenheten, vilka är geografiskt spridda. Du har god planeringsförmåga, är bra på att lyssna, lätt att samarbeta med och är duktig på att skapa nya och underhålla gamla relationer.

Vårt erbjudande till dig

Att arbeta på Sveaskog innebär stor frihet samtidigt som du förväntas ta ansvar, visa mod och vara nyfiken. I allas uppgift ingår att ta ansvar för sin egen och verksamhetens utveckling och att du är en lagspelare och bra kollega. Vi kallar det aktivt medarbetarskap. Vi erbjuder dig en arbetsplats som kännetecknas av en vilja att du ska lyckas, där jämställdhet och arbetsmiljö står högt på agendan. Vill du veta mer?För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Frö- & Odlingschef Oskar Skogström 072 – 200 87 13.

Fackliga kontaktpersoner är för Akademikerföreningen: Erika Sparrman, tel. 010 – 544 95 78, Unionen: Anna Klasson, telefon 010 – 471 80 63, Ledarna: Ingemar Karlsson, tel. 070 – 372 94 89 och för GS-facket: Mikael Karlsson, tel. 072 – 526 26 04.

Välkommen med din ansökan senast den 29 januari.

Sveaskog eftersträvar mångfald samt en jämn könsfördelning inom alla yrken i företaget.