Anläggningssamordnare - Norsborgs vattenverk

Om arbetsplatsen

Stockholm Vatten och Avfall är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Vi är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Vi tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör och har ett långsiktigt ansvar för kommande generationer. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.
Stockholm Vatten och Avfall är Sveriges ledande vatten- och avfallsbolag. Vi är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Vi tar ansvar för stockholmarnas och miljöns bästa i allt vi gör och har ett långsiktigt ansvar för kommande generationer. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Arbetsuppgifter

Som anläggningssamordnare kommer du att vara spindeln i nätet på Norsborgs vattenverk, med ett viktigt uppdrag att förse Stockholm med dricksvatten dygnet runt, året runt. Norsborg vattenverk ligger fint beläget söder om Stockholm och är Nordens största anläggning för dricksvattenproduktion.
Din utmaning
Under en lång tid framöver kommer Norsborg att vara föremål för många omfattande om- och tillbyggnationer. Utmaningen kommer att vara att skapa en dialog mellan driftorganisationen och projekten och få dem att samverka för att uppnå en säker arbetsmiljö. Du kommer att ha en drivande och ledande roll i samordnandet av projektaktiviteter och drift- och underhållsarbeten på anläggningen då många aktiviteter och intressenter är involverade i dessa.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
• upprätta och förvalta en övergripande plan för projektaktiviteter, inom driftområdet.
• fungera som en länk för samordningsfrågor mellan projektledare från Projekt Investering, SFV, processutveckling och drift samt underhållsverksamheten vid Norsborgs vattenverk.
• samordna kritiska frågor av drift och underhållsart som uppkommer under remiss-, projekterings- och byggstadiet.
• aktivt inhämta information om arbetsmiljö/riskanalyser som påverkar verksamheten och informera chefer för drift och underhåll om dessa.
• delta vid byggmöten och stödja projektledarens planering av tid- och genomförande av projekt och/eller entreprenadarbeten.
• agera remissinstans vid projektens framtagande av tidplaner och arbetsberedning inför genomförande.
• aktivt delta i enhetens/bolagets förbättringsarbete för att utveckla arbetssätt och metoder.
Du kommer att ha ett nära samarbete med plats- och sektionschefen, projektledare, BAS-U inom projekten och arbetsledare/planerare inom drift/underhåll samt agera som den förlängda armen till våra interna projekt. Anställningen avser en tillsvidareanställning med placering på Norsborgs vattenverk. Tjänsten är på heltid och förlagd på dagtid med goda förmåner enligt kollektivavtal.
I din tjänst kommer du att komma i kontakt med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning

Kvalifikationer

Du ska ha ingenjörsutbildning med högskolekompetens eller bred yrkeserfarenhet som projektledare/arbetsledare. Alternativt likvärdig kompetens och erfarenhet inom VA-verksamhet, processindustri, energisystem eller anläggningsindustri, om minst 5 år. Erfarenhet som BAS-U / P är meriterande. För att klara uppgiften krävs att du är analytisk, metodisk och resultatinriktad.
Körkort B är ett krav.
Personliga egenskaper:
Som person är du även ansvarstagande med en god förmåga att leda samt administrera eget arbete på ett strukturerat och noggrant sätt, samt socialt utåtriktad och har en god förmåga att utveckla och upprätthålla kontakter.
Du har förmåga att se till detaljer i din planering, ditt utförande och dina uppgifter. Du är strävar efter att ha en hög kvalité inom ramen för ditt uppdrag.
Vi ser även att du har en förmåga i att lösa problem utan att missa detaljer i de långsiktiga strategierna. Du har en förmåga att se logik och samband även om informationen eller miljön upplevs komplex.

 • Ansök senast: 2023-01-15
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid
 • Kontakt

  Ebru Poulsen

  Enhetschef Norsborgs vattenverk

  ebru.poulsen@svoa.se

  08-52212109

Norsborg, Sverige Heltid