Citrix-tekniker med fokus på IT-säkerhet

Finns du; Orädda Citrix-tekniker med lång erfarenhet och djupt tekniskt kunnande? Ta då ditt ansvar och sök till Säkerhetspolisen och få möjlighet att använda din flexibilitet och drivkraft i arbetet för säkrare teknik och för ett säkrare Sverige!

Det här är ditt uppdrag

Som citrix-tekniker hos oss kommer du att jobba i en spännande och expansiv miljö med fokus utveckling och förvaltning av både våra citrix-produkter och den omgivande Microsoft-miljön. Arbetet innebär både att lyfta blicken och hitta nya tekniska lösningar för citrix, samtidigt som du också är engagerad i att kunna lösa komplexa problem.

Vi prioriterar informationssäkerhet och IT-säkerhet vilket innebär att det är viktigt att ta hand om den befintliga miljön, där det också ingår att skapa och uppdatera dokumentation. Då vår miljö växer och vi tar inspiration från moln-baserade lösningar så arbetar vi hela tiden för att öka graden av automatisering, där scriptning är ett viktigt verktyg. I arbetet ingår också att du håller dig uppdaterad med det senaste inom tekniken.

Det här är kvalifikationerna vi söker hos dig

  • Gymnasieutbildning med godkänt resultat
  • Arbetat med Citrix-lösningar i minst två år
  • Arbetat med Windows-plattformen i minst fem år
  • Arbetat med olika Enterprise-miljöer
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från någon/några av följande områden:

  • Molnbaserade citrix-lösningar
  • Kunskap kring IT-säkerhet

Det här är kollegan vi söker

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att bli en i teamet söker vi dig som är bra på att samarbeta men även är självgående och trivs med frihet under ansvar. Du ska vara van att jobba leveransfokuserat i en agil miljö. En oräddhet och flexibilitet med förmåga att tänka fritt är viktigt för att hantera de ibland brådskande och krävande arbetsuppdrag som kan dyka upp med kort varsel.

Vi ser även att du har ett driv och en utforskande inställning till teknik som bidrar till din och gruppens utveckling.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Stockholm, Sverige Heltid