Brinner du för säker e-post?

Är du en kvalitetsdriven och självgående Exchangenörd som kanske tidigare jobbat som konsult på företag i olika storlekar men som nu vill bidra till ett säkrare Sverige?

Det här är ditt uppdrag

Tillsammans med kollegorna arbetar du med förvaltning, utveckling och infrastruktur runt Exchange. Det kan bland annat innebära design och installation från scratch, migrering till och från Exchange vid större arbeten eller att bygga om hela miljöer. Du arbetar också med att ta hand om våra befintliga lösningar, där vanliga arbetsuppgifter kan vara konfiguration, uppgradering och patchning. Våra lösningar finns ofta som On-Premise och befinner sig i windows infrastruktur, vilket gör att du ofta behöver arbeta med helheten för att få vår e-post att fungera bra.

Informationssäkerhet och IT-säkerhet är hela tiden med dig i ditt arbete och därför har felsökningar och problemlösningar stor betydelse för ett väl utfört uppdrag. Det innebär att du med teamet jobbar för att ständigt förbättra exempelvis genom att verka för automatisering, utökat tjänsteutbud och bättre redundans. Vi ser scriptning som ett självklart sätt att arbeta.

Förutom den tekniska delen ingår det i tjänsten att skriva och upprätthålla dokumentation samt en kontinuerlig omvärldsbevakning.

Det här är kvalifikationerna vi söker hos dig

  • Gymnasieutbildning med godkänt resultat
  • Arbetat med Windows infrastruktur i minst fem år
  • Arbetat med Exchange On-Premise i minst två år
  • Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift

Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet från någon/några av följande områden:

  • Arbetat i flera miljöer och med olika installationer
  • Kunskap kring IT-säkerhet, autenticitet och kryptering

Det här är kollegan vi söker

Vi sätter stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att du ska trivas och bli en i teamet hos oss söker vi dig med ett trevligt sätt och som har lätt för att samarbeta.

Du är orädd, med en djup teknisk kunskap och har ett stort intresse för att fortsätta att hålla dig uppdaterad med det senaste inom tekniken.

Med din förmåga att tänka fritt och vara flexibel har du inga problem med att ”grotta” ner dig, själv eller tillsammans med dina kollegor, för du och teamet sedan ska kunna känna stolthet över resultaten och ligga steget före.

Så här arbetar vi på Säkerhetspolisen

Ditt och dina kollegors uppdrag är att tillsammans skydda Sverige, vår demokrati och våra fri- och rättigheter. Dina kollegor är specialister, sakkunniga och samhällsintresserade. De vet att saker inte alltid är som det ser ut vid första anblick. Därför söker vi kollegor som bidrar med kompletterande perspektiv, kunskaper och erfarenheter som sammantaget gör oss bättre.

Det finns många olika yrken och kompetenser hos oss. Du kommer samverka med och lära mycket av andra. Du kommer också kunna arbeta och utvecklas självständigt. Både lagarbete och specialisering behövs för att förstå och hantera våra komplexa uppdrag. Det är Säkerhetspolisens ansvar att det som inte får hända, inte heller händer. Oavsett arbetsuppgift är du med och utvecklar Sveriges säkerhet.

Så hjälper vi varandra att utvecklas

Som medarbetare förväntas du ta egna initiativ för att utvecklas inom ditt område. Du har nära kontakt med din chef för att diskutera din och vår gemensamma utveckling. Vilka behov har vi och i vilken riktning vill du utvecklas?

Kombinationen lagarbete och egen drivkraft ger dig en stabil bas för att gå vidare när du är mogen för det. Det är vår modell för att ligga i framkant och helst före i utvecklingen generellt.

Vi strävar efter balans mellan arbetet och livet utanför. Vi premierar hälsa och erbjuder träning på jobbet. Det ger dig energi och tid att utvecklas.

Anställningsvillkor och krav

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Du får statlig tjänstepension PA 16. Utöver det har Säkerhetspolisen ett lokalt avtal med en extra pension för våra anställda. Om du ska vara föräldraledig får du en extra föräldralön som totalt innebär 90 procent av din lön. I anställningsavtalet ingår även extra försäkring som ger ekonomiskt skydd för make, maka, registrerad partner, sambo och barn.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 70 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I den här rekryteringen använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Stockholm, Sverige Heltid