Analytisk Kemist

Arbetsuppgifter

Vi söker en ny kollega som brinner för kemi!

Som Analytisk Kemist arbetar du i ett team med utveckling av våra befintliga och nya produkter samt våra kemiska tillverkningsprocesser. Mycket av arbetet bedrivs i vårt kemilaboratorium där du bistår med din kompetens inom kemiområdet. Du arbetar med analys av prover, utvärderingar och kvalitetssäkring av analysresultat. Våra nickelkadmiumbatterier har en central roll i koncernens produktportfölj och rollen innebär en hög grad av samverkan med övriga organisationen.

I din roll deltar du i undersöknings- och utvecklingsuppdrag inom kemiområdet. Du arbetar med produktutveckling och produktvård - men även med tekniskt stöd och utveckling av våra tillverkningsprocesser inklusive batteriåtervinning och reningsverk.

Du är sakkunnig och resursperson i det tekniska center som finns i Oskarshamn där vi ansvarar för nickelkadmiumteknologin och stödjer systerfabriker i Tjeckien, Frankrike och Indien.

Kemilaboratoriet är ackrediterat enligt ISO17025 för provning av alkaliska nickelkadmiumbatterier.

Bakgrund och egenskaper

Du som söker har eftergymnasial utbildning inom kemi. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från arbete på kemilaboratorier gärna med anknytningen till process- eller tillverkningsindustri. Har du tidigare arbetet med ICP, XRF, XRD är det en fördel.

Som person är du analytisk och strukturerad med hög kvalitetsmedvetenhet. Du uppskattar att arbeta självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Hos oss får du följa batteritillverkningsprocessen från råmaterial till färdig produkt med många unika inslag och processer. Du finner stort nöje i denna varierande arbetsplats och har lätt att anpassa dig efter verksamhetens behov. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.

Oskarshamn, Sverige Heltid