Teknisk leveransledare

Stockholm, Sverige Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en initiativtagande och driven Teknisk leveransledare. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA

Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som leveransledare hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som leveransledare är du koordinator och coach för en samling team i en domän. Du har huvudansvaret att se till att hela värdeflödet med teknikleveranser för domänen rör sig mot målet på ett effektivt sätt och med gemensamma tekniska lösningar. Du jobbar tätt ihop med Teknisk Domänstrateg och Domänarkitekt men samverkar även med andra samarbetsroller i värdeflödet, både Scrum Master och Produktägare.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

 • Planera och genomföra Domänplaneringsmöten och retrospektiv
 • Koordinera aktiviteter inom- och mellan våra olika domäner
 • Främja agila arbetsmetoder inom domänen
 • Vid behov koordinera stora och komplexa tekniska leveranser
 • Leda/facilitera Scrum of Scrums och synkroniseringsmöten mellan produktägare

FRA har stark sekretess och det är viktigt att du känner dig bekväm vid att hantera det. Resor i tjänsten kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har:

 • Eftergymnasial utbildning med inriktning IT, alternativt förvärvat motsvarande kunskap i arbetet
 • Mångårig erfarenhet av arbete inom systemutveckling
 • Erfarenhet av agila metoder och ramverk, så som DevOps, Scrum och SAFe
 • Erfarenhet av arbetsledning och/eller projektledning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av:

 • Release Train Engineer i SAFe-sammanhang
 • Agil projektledning
 • Kunskap inom systemarkitektur
 • Planeringsverktyg Jira/Confluence
 • Arbete med tekniska lösningar inom underrättelsetjänst eller telekom-sektorn

Du är

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med god förmåga att engagera och har intresse att utveckla arbetsprocesser. Med ett strategiskt och långsiktigt synsätt tar du ansvar för ditt verksamhetsområde och kommer ofta med initiativ till nya aktiviteter och förslag som gagnar arbetet. Du har hög kvalitetsmedvetenhet och kan planera dina uppgifter på ett effektivt sätt. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra, är en god kommunikatör och ser till att budskap och förväntningar är tydliga för alla berörda parter. Du har gott omdöme med förmåga att prioritera och göra rätt avvägningar i krävande situationer, med din stabilitet och uthållighet ser du till att projektens mål uppfylls.

Vårt erbjudande

På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 84. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-19.
Referensnummer 4695/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.