IT-specia­lister / system­administra­törer

Stockholm, Sverige Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker flera IT-specialister som drivs av att leverera verksamhetsnytta, i en värld som ständigt förändras. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som IT specialist tillhör du vår tekniska avdelning som har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, förvaltar och sköter drift av befintliga IT-system. Vi jobbar med agila arbetssätt vilket gör att du kan utveckla dig inom teknik men också som Product Owner, Scrum master eller liknande roller. För rätt person finns väldigt goda utvecklingsmöjligheter både som ledare och IT-arkitekt. Resor inom och utanför Sverige kan förekomma i tjänsten.

FRA och avdelning T, avdelningen för teknik, är i ett mycket expansivt skede. Det betyder att vi just nu har många lediga tjänster. Oavsett om du har kunskap och erfarenhet av Windows, Linux, Nätverk, Lagring eller virtualisering så har vi jobb åt dig. Vår IT miljö består av ”On Prem” lösningar.

Du kan

Vi ser att du har en gymnasieexamen kombinerat med relevant arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som har jobbat med din tekniska IT-kunskap i minst 5 år och betraktar dig som en senior IT specialist. Det är meriterade om du har utbildning inom IT från yrkeshögskola eller högskola samt har kunskap om IT-säkerhet, ITIL och agila arbetsmetoder.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska.

Du är

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du är lojal och har en positiv attityd mot ditt arbete, verksamheten och organisationen. Du kommer ingå i något av våra DevOps team och du bör ha lätt för att samarbeta med andra. Allt arbete utgår ifrån teamets leveranser och vi värdesätter högt kundfokus. Du arbetar bra med komplexa frågor och har god förmåga att analysera och bryta ner problem i dess beståndsdelar. Om du, utöver ovanstående egenskaper, även ser dig själv som en stabil person som har en god förmåga att behålla fokus på rätt saker är du vara rätt person för tjänsten. Din tekniska bas inom IT är viktig men din attityd att lära dig nya saker och att utvecklas är än viktigare.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För mer information är du välkommen att kontakta Johan Agtorn på telefon 010‑557 46 00.

Fackliga företrädare nås på 010‑557 46 00.

Då vi ständigt söker kompetenser inom detta område kommer urval och intervjuer ske löpande.

Klicka på denna länk för att lämna in din ansökan som IT-specialist

senast 2023-03-19.

Ange referensnummer 3539/22 i din ansökan.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.