Infrastructure / System engineer

Stockholm, Sverige Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Har du koll på Linux, nätverk och brinner för Infrastructure as Code? Vi söker nu dig som är nyfiken på ny teknik, vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt team och samtidigt bidra till att göra Sverige säkrare? Välkommen till FRA!
På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Vi utvecklar system och plattformar till stöd för FRAs underrättelseproduktion. Just nu söker vi ett flertal System engineers.

I den här rollen kommer du vara med och bygga helt nya miljöer men även underhålla och automatisera befintliga. Du kommer ingå i ett DevOps team som har helhetsansvar för sina system under hela livscykeln, från nyutveckling till avveckling. Teamet har ett nära samarbete med andra delar inom FRAs underrättelseverksamhet. Både med slutanvändare och andra tekniska team och enheter inom IT & Teknik.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara allt från design, implementation, konfigurering till övervakning och felsökning.

Du kommer få möjlighet att vara delaktig i teamets utveckling. Via utbildningar, konferenser och egen omvärldsbevakning håller vi oss uppdaterade på den senaste tekniken. Tillsammans utvärderar vi och tar del av varandras insikter.

Vi strävar alltid efter att medarbetarna ska trivas och utvecklas. Vi ser det som en förutsättning för teamets effektivitet.

Du kan

Vi söker dig som har högskoleutbildning med IT-inriktning eller motsvarande kompetens
förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har även kunskap eller erfarenhet av:

  • Linux och/eller Windows
  • Nätverk
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska

Vi söker nu ett flertal nya medarbetare. Är du junior System engineer eller har du gedigen erfarenhet? För oss är nyfikenhet och ödmjukhet viktigare än tidigare erfarenhet men det är även meriterande för tjänsten om du har erfarenhet från ett eller flera av följande områden

  • Verktyg för CI/CD (tex Ansible, Puppet)
  • Distribuerade lagringsplattformar (tex Elasticsearch, CEPH)
  • Containerteknologi (tex Kubernetes, Docker)
  • Övervakningssystem för nätverk och servrar
  • Bash-scripting
  • Test & Verifiering
  • Agila arbetssätt

Du är

Du är nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du gillar problemlösning och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar. Dessutom tycker du det är spännande och känner en stolthet i att få vara med och bygga upp FRAs system och teknikplattformar.

Om FRA

FRA är en civil myndighet med ca 950 anställda som lyder under Försvarsdepartementet. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Det sker också genom vårt arbete med att skapa förutsättningar för ett cyberförsvar och att bidra till att skydda samhällsviktiga informationssystem.

Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. På FRA finns en sedan länge starkt förankrad idrottsklubb som möjliggör att våra medarbetare har tillgång till diverse olika träningsaktiviteter.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och förutsättningar till intern karriärrörlighet. Vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 44 93. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Då vi ständigt söker kompetenser inom detta område kommer urval och intervjuer ske löpande. Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-03-19.
Referensnummer 4056/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.