Analytisk signaldetektiv

Västra Götalands län, Sverige Heltid

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Vi söker nu en innovativ och kreativ signalanalytiker med intresse för att lösa komplexa problem. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och spännande verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi gör det för att skydda det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också i kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med kunskap och kompetens som vi är ensamma om i Sverige.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.
Ditt uppdrag
Som signaldetektiv hör du till kontoret för Access och Dataflöde, på avdelningen för Signalunderrättelser. Inom detta område ska avdelningen bland annat förvalta och utveckla kunskap om signalmiljön till stöd för underrättelseverksamheten samt utveckla FRA:s förmåga inom vissa trafikflödesfrågor.

I rollen som signalanalytiker är du den som vill förstå hur signaler fungerar, såväl nya som obekanta. Som en del av den processen kan du även utveckla mjukvara för vidare analys. Om du upptäcker att något verktyg saknas kan du själv utveckla och göra det tillgängligt för alla som behöver det. Du kommer att arbeta både enskilt och i grupp och delta som sakkunnig i arbetsgrupper, samt ha många interna kontakter. Resor kan förekomma inom och utanför Sverige.

Du kan
Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom naturvetenskaplig-tekniskt område eller erhållit motsvarande kunskaper i arbetslivet.
  • Du kan hantera såväl Windows som Linux
  • Har kunskap i något programmeringsspråk
  • Vi ser gärna att du kan använda många olika informationskällor och är van vid att dokumentera ditt arbete samt förmedla detta till andra.
  • Du har goda kunskaper i både svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Meriterande är om du:

  • Har kunskaper inom telekom-området
  • Har kunskaper i nätverksteknik och datorkommunikation
  • Har kunskaper inom området signalbehandling
  • B- körkort

Du är
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har en god analytisk förmåga och förstår komplicerade underlag. Du har stort tålamod och kan lägga ner mycket energi på en uppgift innan det ger resultat, då du trivs med att arbeta med komplexa frågor samt bryta ner problem i mindre beståndsdelar. Du är lösningsorienterad och kan utveckla effektiva, förnuftiga och genomförbara lösningar på problem. Du kommer gärna med nya kreativa idéer för att utveckla arbetsmetoderna och tar initiativ till nya aktiviteter. Du ser till helheten och prioriterar utifrån övergripande strategier. Du är duktig på att främja och utveckla andras idéer för att nå uppsatta mål samt strävar efter goda resultat ur ett helhetsperspektiv. Du tar snabbt in ny kunskap och förmedlar din erfarenhet och expertis på ett pedagogiskt sätt. Du är ordningsam, noggrann och uthållig. Mycket av arbetet sker självständigt, men du samverkar med kollegor, är professionell och tillmötesgående.


Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Vi erbjuder flexibla arbetstider och tror att frihet under ansvar och flexibilitet bidrar till balans mellan arbete och fritid och välmående personal. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. Elbilsladdning mot avgift.

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.
Mer information
Arbetsplatsen är belägen i Göteborgsområdet. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 31 10. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2023-02-12.
Referensnummer 4127/22.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.