SYSTEMINGENJÖRER MED IT-SÄKERHETSKOMPETENS

OM TJÄNSTEN

Vill du ha ett meningsfullt arbete och bidra till ett säkrare Sverige i en osäker värld? På systemgranskningssektionen vid Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) granskar vi Försvarsmaktens viktigaste informationssystem så de håller den säkerhetsnivå som krävs för att skydda vår information och att den är tillgänglig när den behövs.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet. Ett spännande och omväxlande arbete där du får en unik överblick av Försvarsmaktens hela verksamhet. Hos oss ges möjligheter till kompetensutveckling och friskvård på arbetstid.
Huvudsakliga arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att granska och bedöma informationssystem, avseende dess säkerhetsförmågor, hot och risker mot dessa system samt förtroendet för den tekniska implementationen. Du utvärderar leverantörens krav- och testuppfyllnad i syfte att verifiera att systemet uppfyller ställda krav. Du kommer även att delta vid it-säkerhetskontroller och förbandsbesök på olika platser, lämna stöd och ge inriktningar i it-säkerhetsfrågor samt arbeta proaktivt med regelverksförändringar och riktlinjer inom olika teknikområden. Då området utvecklas snabbt är vidareutbildning en naturlig del av arbetet. Internationell samverkan och resor med övernattning i Sverige och utomlands förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetat som systemingenjör i större projekt som tagit fram informationssystem. Gärna inom områden som kravställning, integration och testning. Alternativt arbetat med drift och förvaltning av större informationssystem.

Du har flerårig erfarenhet av arbete i större projekt, eller drift och förvaltning, med informationssäkerhet alternativt andra regulatoriska krav.

Du har antingen en akademisk utbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du har en god teknikförståelse då arbetsuppgifterna till del består i att analysera styrdokument och tekniska granskningsrapporter.

Att ha en förmåga att se helheten i ett informationssystem är viktigt då det är helheten som ger säkerheten.

Du kommunicerar med god förmåga på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande

Meriterande är om du har:

  • Arbetat med systematiskt informationssäkerhetsarbete och har erfarenhet och kunskap gällande styrning av en verksamhets säkerhetsarbete, informationsklassning och risk- och sårbarhetsanalyser
  • Erfarenhet av arbete med frågor kopplade till säkerhetsskyddslagstiftningen
  • Arbetet med andra regulatoriska krav och granskning
  • God kännedom om Försvarsmaktens verksamhet och de regelverk som styr totalförsvaret och särskilt Försvarsmakten samt om du har erfarenhet av säkerhetsskydd
  • Varit eller är anställd inom någon av totalförsvarets myndigheter

Personliga egenskaper

Du har ett brinnande intresse för it- och informationssäkerhet med ett driv att lära dig mer. Du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann med god analytisk förmåga, förmåga att se helheten och tänka ett steg längre. Arbetet innebär många kontaktytor både inom och utom Försvarsmakten och därför är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra människor. Du har ett högt säkerhetsmedvetande där du inte ”bjuder på för mycket”, en yrkesstolthet där du gärna lär av andra och kan lära andra. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Ovan ställda kvalifikationer ska på begäran kunna verifieras genom intyg, referenser samt arbets- eller urvalstester.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Arbetsort är Stockholm och tillträde sker enligt överenskommelse.

Upplysningar

Frågor om befattningen och rekryteringsprocessen kan mejlas till: hkv-rekrytering-must@mil.se, vänligen skriv ”It-säkerhetsgranskare” i ämnesraden.

Fackliga företrädare

Fackliga representanter är Anders Markow för SACO, Björn Blomberg för OFR/O, Katarina Kruse för SEKO samt Maria Ekelund för OFR/S. Samtliga nås via 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-19. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. Vi ger regeringen och Försvarsmakten kvalificerade beslutsunderlag om omvärldsutvecklingen och hot mot Sveriges och Försvarsmaktens säkerhet. Vår vision är ”Ett säkrare Sverige i en osäker värld”. Must är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för Sverige angelägna arbetsuppgifter. Här arbetar både officerare och civila experter inom olika områden, t ex statsvetenskap, IT, ekonomi, teknik, matematik och HR.
En stor del av Must verksamhet omfattas av sekretess och vi ber dig därför att inte berätta att du sökt jobb hos Must för andra personer än dina närmaste. Läs gärna mer om Must och vår verksamhet här
Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.
En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.
Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Stockholm, Sverige Heltid