Blivande expert inom teknisk kemi

Stockholm, Sverige Heltid

Vill du använda din kunskap, ditt engagemang och din erfarenhet till att skapa bättre förutsättningar för samhällets säkerhet och Sveriges försvar? Vill du vara med och leverera högklassig forskning och utveckling till våra militära och civila uppdragsgivare och partners, i Sverige och utomlands? Då kan du vara den vi söker.

Vad bidrar du med i arbetet hos oss?

I samband med den ökande illegala användningen av explosivämnen i samhället krävs mer forskning som syftar till att förhindra otillåten tillverkning, samt undersökning av dessa ämnens kemiska och fysikaliska egenskaper. Nu söker vi en medarbetare som kommer att arbeta med kemisk, termisk och fysikalisk analys av hemmagjorda explosivämnen, samt utvärdering av deras egenskaper i labb- och fältförsök.

Du kommer att ingå i en innovativ grupp som bedriver forskning, utveckling, utvärdering och testning av hemmagjorda explosivämnen, drivämnen, explosivämnen och pyroteknik åt försvars- och säkerhetssektorn i Sverige men också åt länder eller institut som blivit godkänd av svenska regeringen. Arbetet bedrivs i projektform med både nationella och internationella uppdragsgivare. Redovisningen av resultaten görs i tekniska och vetenskapliga rapporter samt genom muntlig framställan av resultaten för våra uppdragsgivare eller på internationella konferenser.

Har du den kompetensprofil vi behöver?

Du har en aktuell civilingenjörs- eller mastersexamen inom teknisk kemi eller motsvarande. För tjänsten ställer vi också krav på B-körkort. Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet som är aktuell och relevant från ett kemitekniskt område, tex från utbildning, fritid eller anställning.

Som person är du nyfiken och bra på att lösa problem. Du är en lagspelare som trivs med att arbeta i grupp, har god samarbetsförmåga och kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt på svenska och engelska. Noggrannhet och säkerhetsmedvetenhet är avgörande egenskaper när man arbetar med farliga ämnen och något som vi lägger stor vikt vid. Vidare ser vi att du är självgående, kan ta initiativ och ansvar för att driva din del av arbetet framåt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi dig?

På FOI får du möjlighet att arbeta med frågor som är viktiga för både totalförsvaret (civilt och militärt försvar) och hela samhället. Tillsammans med andra får du möjlighet att skapa nya infallsvinklar och lösningar på komplexa frågor och se resultaten förverkligas hos våra uppdragsgivare. Din expertis bidrar till att stärka förmågan hos bl.a. Försvarsmakten och civila myndigheter, såsom MSB och Polismyndigheten, att möta framtida samhällsutmaningar. Du kommer att ingå i enheten Explosivämnen som tillhör avdelningen Vapen, skydd och säkerhet. Läs gärna mer om vad vi gör: https://foi.se/om-foi/organisa... är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Vi arbetar medvetet för en god arbetsmiljö med en bra balans mellan arbete och privatliv. Utöver detta erbjuder vi en rad förmåner. Läs mer om hur det är att jobba hos oss: https://foi.se/jobba-hos-oss.h... du vara med och söka svaren för en säkrare värld?

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 13 februari 2023.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Carina Eldsäter. Fackliga företrädare är Matilda Ågren (SACO) och Magnus Lindström (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-555 030 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585). Inför säkerhetsprövning kommer den slutkandidat som är aktuell för tjänsten behöva lämna in vidimerade kopior på av oss angivna utbildnings-/examensbevis samt tjänstgöringsintyg som styrker de kunskaper och erfarenheter som är relevanta för tjänsten.

Då vi är en myndighet betraktas inlämnade ansökningshandlingar som allmän handling och kan på begäran lämnas ut till utomstående enligt offentlighets- och sekretesslagen.