Systemingenjör drift och produktstöd JAS 39 Gripen

Stockholm, Sverige Heltid

Är du ingenjör eller flygtekniker och har erfarenhet av att arbeta inom flygdrift eller vidmakthåll av flygsystem? Är du intresserad av upphandling och kontrakt? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som systemingenjör arbetar du i ett projektteam med att driva produktstöd och underhållskontrakt för JAS 39 Gripen. Som en del i teamet stödjer du vår organisation så att vi levererar rätt tjänster till Försvarsmakten och övriga operatörer av JAS 39 Gripen. Rollen som systemingenjör innebär både tekniskt systemarbete, samordning och koordinering samt arbete med kontrakt och upphandling.
Tjänsten är placerad i Stockholm.
Vi söker dig som
Du är utbildad som högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t.ex. tekniks officer med erfarenhet av flygsystem.
Du har erfarenhet av att arbeta med flygdrift eller vidmakthållande av flygsystem. Vi förväntar oss att du kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift på svenska och engelska.
Det är en fördel om du har kunskaper om Gripensystemet sedan tidigare. Vi tror att dina kunskaper kring civil eller militär organisation och regelverk för flygdrift kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen.
Som person är du självgående, ansvarstagande samt strukturerad. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och lösa uppkomna komplexa frågor.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om oss
På FMV driver vi projekt för vidmakthållande, export och utveckling av JAS 39 Gripen för både Försvarsmakten och exportkunders räkning. Med utgångspunkt från våra uppdragsgivares behov både leder vi och upphandlar utveckling, systemstöd och underhåll av Gripensystemet och dess ingående delar.
FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Vid frågor ber vi dig kontakta David Helenius-Bylander på telefon 08-782 4000.
Sista ansökningsdag är 2023-01-30.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.