Provingenjörer inom flygplanssystem till Gripen

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta inom prov av hårdvara, mjukvara eller arbetat på systemnivå? Är du en person som skapar engagemang i gruppen mot ett gemensamt mål och har förmågan att arbeta bra tillsammans med andra? Vill du arbeta med att utvärdera Gripens generella förmåga och kompletta materielsystem för att kunna analysera vad som kan förbättras, allt i syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.

Arbetsuppgifter
Som provingenjör på T&E Luft har du en viktig roll i att planera, genomföra och rapportera provuppdrag, framförallt kopplat till JAS 39 Gripen C/D och E. Rollen innebär att du tillsammans med ett team analyserar teknisk information kopplat till flygplanssystemet så som bränslesystem och aerodynamik. I rollen ser du även till det kompletta materielsystemet genom att analysera planering, genomförande och utvärdering av provflygningar. Som provingenjör leder du uppdragets provteam i nära samarbete med kollegor på FMV så som testpiloter, flygtekniker, chefsprovingenjörer, konstruktörer samt i nära samarbete med Försvarsmakten och industrin. En central del i rollen är även att stötta FMV Projektledning vid koncept- och kravställningsarbete för provobjekt och granskningar.

En stor andel av de svenskutvecklade stridsflygplanen har utprovats på T&Es provplats i Linköping och det kommande decenniet kommer viktigt arbete genomföras för att verifiera och validera JAS 39 Gripen versioner i nära samarbete med industrin och Försvarsmakten. I rollen som provingenjör kommer du på så sätt vara med och bidra i framtagning och utvärdering av framtida stödsystem.

Tjänsten är placerad i Linköping. Resor i tjänsten kan förekomma, såväl inrikes som utrikes.

Vi söker dig som
Vi ser att du har arbetslivserfarenhet inom ett relevant teknikområde så som t.ex. prov av hårdvara, mjukvara eller arbetat på systemnivå inom exempelvis sensorer. Du är högskole- eller försvarsmaktsingenjör med relevant teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, som vi bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har erfarenhet av en teknikertjänst inom flygområdet. Tidigare erfarenhet av att arbeta i projektform och av att genomföra provverksamhet på hårdvaru- eller mjukvarusystem är också meriterande.

Det är positivt om du tidigare varit ledare för en arbetsgrupp inom teknisk provverksamhet på samma sätt som det är meriterande om du har kunskap inom något av följande teknikområden; provverksamhet, flygprestanda, taktisk förmåga eller systemnivå. Då du kommer delta i arbetsmöten tillsammans med industrin och Försvarsmakten är det en förutsättning att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Givetvis har du B-körkort.

FMV:s projektorienterade arbetssätt förutsätter att du trivs med att jobba i team. Arbetet kräver ett gott samarbete på såväl olika nivåer inom FMV som med andra verksamheter och organisationer vilket medför att du har en god samarbetsförmåga. Som person är du strukturerad och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har förmågan att leda och samordna grupper samtidigt som du skapar engagemang och delaktighet. För oss är det viktigt att du är rätt person varför vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om oss
FMV:s verksamhetsområde Test och evaluering (T&E) har huvudansvaret för verifiering och validering av Försvarsmaktens tekniska system inom flyg och rymd, sjö, mark och ledning. T&E Luft i Linköping verifierar och validerar förutom stridsflygplan även helikoptrar, obemannade flygande farkoster, UAV, radarspaningsflygplan, transportflygplan samt de stödsystem som tillhör flygsystemen, exempelvis sensorer, beväpning, räddningsutrustning, flygdräkter och motmedelsutrustning. T&E Luft har också en av världens modernaste dynamiska flygsimulatorer med prestanda och realistiska förhållanden som motsvararar moderna stridsflygplan för kvalificering och träning av piloter.

Som myndighet i försvarssektorn är FMVs uppdrag, att leverera det som vårt svenska försvar behöver, viktigare än någonsin. Det innebär att vi under kommande år behöver växa i antal, bredda vår kompetens och utveckla nya arbetsprocesser. Tillsammans med oss kommer du att arbeta med ett flertal komplexa utmaningar under de kommande åren.

Klicka på länkarna för att se ett klipp och läsa mer om FMV T&E Test och evaluering (fmv.se) och om T&E Luft Linköping (fmv.se).

FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Marie Andersson, OFR/S Nicklas Neuman, OFR/O Michael Krüger och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta rekryterande chef Per Hagström på telefon 08-782 4000. Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta andrea.molander@fmv.se.

Sista ansökningsdag är 2023-01-23.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Linköping, Sverige Heltid