Projektledare inom försvarslogistik

Stockholm, Sverige Heltid

Är du projektledare och har erfarenhet av att projektleda inom teknik? Är du prestationsorienterad och har förmåga att samarbeta stort som smått? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.
Arbetsuppgifter
I egenskap av projektledare arbetar du med styrning, utveckling och planering inom en förvaltningsorganisation för ett nyligen driftsatt digitalt stödsystem. Arbetet är en del av ett pågående moderniserings- och effektiviseringsarbete inom FMV. I detta får du ta ansvar och har stora möjligheter att påverka ditt eget arbete.
Vi söker dig som
Du är utbildad systemvetare, civil- eller högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer likvärdig samt en projektledarutbildning eller motsvarande kunskap inhämtad på annat sätt vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av att leda projekt med underlydande projektmedarbetare samt arbetslivserfarenhet av verksamhetsutveckling och en förmåga att förstå kundens krav och omvandla det till en slutprodukt. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska.
Det är meriterande om du tidigare arbetat med offentliga upphandlingar och projektplaneringsverktyg så som MS Project eller motsvarande.
För att lyckas i rollen tror vi att du har en personlig mognad och hög förmåga att skapa och bidra till ett gott samarbetsklimat med fokus på att uppnå resultat. Logistikledningsområdet är omfattande vilket kräver att du har en helhetssyn, kan analysera komplexa samband samt är självgående och tar kontinuerligt initiativ där det krävs. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Tjänsten är placerad i Stockholm. Tjänsteresor inrikes såväl som utrikes kan förekomma.
Om oss
Verksamhetsområde Logistik ger stöd till Försvarsmakten inom flera verksamhetsområden vilket ger en variation och förståelse för flera materielsystem, allt ifrån ubåtar till ett nytt uniformssystem. Uppgifterna består av att leverera tjänster kopplat till logistikområdet samt att leverera materiel inom områdena fältförplägnad, sjukvård, soldatutrustning, generella underhållsutrustningar och logistikledningssystem. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svensk och utländsk industri, andra verksamhetsområden inom FMV samt Försvarsmaktens staber och förband.
Tjänsten är placerad inom avdelningen Systemledning vars roll är strategisk och framåtriktad, vilket kräver god förmåga till analys och förståelse av trender och teknikutveckling så att rätt stöd kan lämnas för Försvarsmaktens utvecklingsarbete.
FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Per Andersson, OFR/S Peter Boström, OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Vid frågor ber vi dig kontakta Mats Gustafsson, Chef Systemledning Logistik på telefon 08-782 4000. För frågor kring rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Annica Magnell, annica.magnell@fmv.se.
Sista ansökningsdag är 2023-01-26.
Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.