Projektingenjör inom telekommunikation

Arboga, Sverige Heltid

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta i projekt inom det tekniska området? Är du självgående och har förmågan att samarbeta med andra människor? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.
Arbetsuppgifter
I rollen som projektingenjör arbetar du med transmissionsmateriel inom telekommunikationsområdet, du ställer krav på tekniska utrustningar, produkter och/eller delsystem. Du utför tekniska beredningar och utredningar, genomför anskaffningar samt säkerställer att det finns tillgång till materiel i Försvarets Telenät (FTN) mellanlager. Rollen innebär att du kommer genomföra analysarbete och medverka i projektarbete som avser tekniska produkter samt avrapporterar utredningsförslag som leder till beslut. Du får möjligheten att utforma tekniska lösningar och följa den tekniska utvecklingen inom utpekat område.
Tjänsten är placerad i Arboga. Resor förekommer, främst inrikes.
Vi söker dig som
Är utbildad civil –, högskoleingenjör eller för området annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet och kunskaper av det tekniska arbetsområdet och tidigare arbetat i projekt. En förutsättning för rollen är att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska samt att du har goda kunskaper i Officepaketet. För rollen krävs B-körkort.
Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet från försvarsmyndigheternas verksamhet inom telekom och/eller har goda kunskaper om dess tekniska lösningar och operativa användning under materielens hela livscykel, från anskaffning till avveckling.
Vårt projektorienterade arbetssätt bygger på gott samarbete. Det gäller såväl inom FMV som med Försvarsmakten samt tillsammans med andra verksamheter och organisationer. Som person trivs du därför med att arbeta i team samtidigt som du är bekväm med att självgående styra ditt arbete framåt. Därför förväntar vi oss att du är strukturerad, kan prioritera och tar ansvar för dina uppgifter. Vi ser även att du är van att sätta upp mål för dig själv och arbetar målmedvetet för att uppnå dem. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Om oss
Enheten Telekom inom Verksamhetsområde Ledningssystem bedriver produktion, leverans och vidmakthållande inom Försvarets Telenät (FTN). Nätet är ett modernt landsomfattande telenät som används för att överföra ljud, text, bild och data. Det är utformat utgående ifrån de särskilda krav som Försvarsmakten ställer på ett robust, skadetåligt nät för telekommunikationer. Abonnenterna är främst förband inom mark- sjö och luft.
FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och friskvård.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Kari Lehto, OFR/S Pia Edström, OFR/O Arne Molander och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).
Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Mårten Lindgren, Enhetschef, på telefon 070-682 55 96. Vid frågor om rekryteringsprocessen ber vi dig att kontakta Annica Magnell, rekryterare, på annica.magnell@fmv.se
Sista ansökningsdag är 2023-01-23.
Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.