Ingenjör för materielanskaffning inom verksamhetsområde Logistik

Stockholm, Sverige Heltid

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta med tekniskt arbete och systemutformning? Är du initiativtagande och har förmågan till gott samarbete med kollegor? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker.
Arbetsuppgifter
I din roll som systemingenjör på verksamhetsområde logistik (VerkO Log) avdelning systemledning bistår du både Teknisk Chef och tekniskt designansvariga med att säkerställa att faktorer som tid, kostnad, kvalitet och möjligheter till genomförande uppnås. Du kommer att delta i aktiviteter kopplade till forskning och utveckling inom logistikområdet, i utredningar och verksamhetsutvecklande uppgifter för designverksamheten samt i försvarsmaktens planeringsarbete.
Vidare är det din uppgift att samverka med och ge stöd till ansvariga för teknisk design under materialanskaffning, materialavveckling samt vid upphandling inom materielområdet men även granska dokumentation som rör teknisk design eller designverksamhet. Du kommer medverka i långsiktig planering av logistikområdets framtida materielbehov och vara beredningsstöd av t.ex. remisser och särskilda utredningar av övergripande karaktär såväl som att stödja vid studier, beredningar och systemutveckling.
Arbetet innebär många kontaktytor främst inom FMV och Försvarsmakten, men även med leverantörer och andra myndigheter samt organisationer, både nationellt och internationellt. Resor såväl inom Sverige som utomlands ingår i arbetet.
Vi söker dig som
Vi söker dig som har civilingenjörsexamen annan relevant högskolebakgrund som vi bedömer likvärdig alternativt militär officersutbildning (OF-3 eller högre) eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har er erfarenhet av tekniskt systemarbete och systemutformningsarbete. I denna roll krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift samt god datorvana.
Det är meriterande om du har en utbildning inom systemutformning, konfigurationsledning, kravhantering och/eller kravspecifikationsarbete. Har du dessutom erfarenhet från FMV och/eller Försvarsmaktens materielprocess med definition och kravställning av nya militära system är det meriterande. Om du har kunskap inom något av områdena drivmedel och drivmedelsmateriel, fältförplägnad, sjukvård, soldatutrustning, generella underhållsutrustningar och logistikledningssystem är det ett plus.
Du är en bra lagspelare, samarbetsförmåga är viktigt för dig samtidigt som du kan arbeta självständigt och tar gärna initiativ där du ser att det finns möjlighet till förbättring. Du känner dig trygg i din roll och ser dig sig som en problemlösare gärna i kombination med din analysförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Om oss
Verksamhetsområde Logistik (VerkO Log) har som uppgift att leverera tjänster kopplat till logistikområdet samt att leverera materiel inom områdena fältförplägnad, sjukvård, soldatutrustning, generella underhållsutrustningar och logistikledningssystem. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med svensk och utländsk industri, andra verksamhetsområden inom FMV samt Försvarsmaktens staber och förband.