Delprojektledare inom export JAS 39 Gripen

Stockholm, Sverige Heltid

Är du ingenjör och har erfarenhet av att arbeta med militära flygsystem? Har förmåga att leda och organisera? Vill du arbeta i kvalificerade projekt med syfte att bidra till att göra Sverige och världen säkrare? Då kan du vara den vi söker som delprojektledare Flygplan i Gripen exportprojekt.

Arbetsuppgifter
Som delprojektledare inom Gripen exportprojekt arbetar du med att leda arbetet med projektets produktrelaterade frågor. Du kommer arbeta i ett projektteam med gränsytor både mot kund, leverantörer och internt FMV. Du ansvarar både för uppkomna frågor från driftverksamheten liksom mer långsiktiga utvecklingsärenden. I din roll kommer även arbeta med tekniskt systemarbete och upphandlingar ingå. Resor förekommer både inom Sverige och utomlands.
Tjänsten är placerad i Stockholm.

Vi söker dig som
Du är utbildad högskoleingenjör eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt, t.ex. tekniks officer med erfarenhet av flygsystem.

Du har erfarenhet av att ha arbetet med vidmakthåll/drift eller utveckling av flygsystem, gärna JAS 39 Gripen. Vidare har du kunskap och erfarenhet från projektarbete och att leda andra.

Det är en fördel om du har erfarenhet av att ha arbetat med militär luftfart. Har du erfarenhet av tekniskt systemarbete så tror vi det kommer att hjälpa dig att lyckas i rollen som delprojektledare flygplan. Har du erfarenhet av internationellt arbete samt upphandlingsarbete är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om oss
På FMV driver vi projekt för vidmakthållande, export och utveckling av JAS 39 Gripen för både Försvarsmakten och exportkunders räkning. Med utgångspunkt från våra uppdragsgivares behov både leder och upphandlar vi utveckling, systemstöd och underhåll av Gripensystemet och dess ingående delar.
FMV – Försvarets materielverk
På FMV är du med och bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, stridsflygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.
Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Mikael Svensson, OFR/S Madeleine Lithander OFR/O Henry Joona och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta David Helenius-Bylander på telefon 08-782 4000.

Sista ansökningsdag är 2023-02-17.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.