Senior Automationsingenjör

Gör nytta för världen och människor!

Vi har uppfunnit en ny solcell som fungerar i alla miljöer oavsett ljuskälla. Den kommer inte bara att förändra världen, utan betyder också att du kommer att arbeta med banbrytande teknik, vetenskap och härliga människor - allt under samma tak i våra Stockholmsfabriker som vi kallar ”Urban factory”. Exeger gör hållbar energi mer tillgänglig för människor runt om i världen. Vår vision är att påverka en miljard människors liv till 2030.

VAD VI GÖR

Vi uppfinner, konstruerar och producerar teknik för att förbättra människors vardag runtom i världen. Vi har förädlat färgämnes-sensiterade solcellersolceller (DSC även kallade grätzelceller) som tillhör den tredje och senaste generationen solceller. Vi samarbetar med globala partners som integrerar vårt unika material, Powerfoyle™ i sina produkter för att göra dem självförsörjande. Nästa steg i människors energioeberoende är att omvandla alla former av ljus till ren, obegränsad elektrisk energi.

VEM LETAR VI EFTER?

Vi söker nu en Senior Automationsingenjör för våra snabbt växande produktionsanläggningar.

Du kommer att ingå i Automationsgruppen på avdelningen Production Engineering som tillhandahåller maskiner för tillverkning av det unika Exeger-materialet. Hands-on arbetar avdelningen med att köpa maskiner, bygga om köpta maskiner, samt utveckla skräddarsydda maskiner, mätinstrument och andra tekniska lösningar.

Du gillar att arbeta självständigt i en föränderlig miljö, och i samarbete med kollegor från många olika områden. Du har gott omdöme och initiativförmåga.

VAD DU KOMMER ATT GÖRA

Du kommer att analysera och hitta på maskinlösningar. Sedan anskaffa, eller modifiera, eller konstruera maskiner. Slutligen integrera, installera och validera maskiner i produktionslinjer.

Du kommer också att leta efter ny produktionsteknik (t.ex. intelligenta transportörer, höghastighetslaminering, hantering av ark, dosering av processvätskor, laserskärning, högvakuum, samt återvinning av energi i ugnar) och koncept för att förbättra vår nuvarande produktionskapacitet och lönsamhet.

Den exakta definitionen av rollen är flexibel och kan anpassas beroende på din bakgrund och intressen.

KVALIFIKATIONER

Du måste ha goda PLC- och HMI-programmeringskunskaper, samt vara väl förtrogen med att styra maskiner. Utöver det fokuserar vår rekryteringsprocess lika mycket på karaktär/kulturell match som på meriter.

Du gillar att få saker att fungera, och är bekväm med att ta ansvar. Personlighetsmässigt är du pigg, frågvis, positiv, självgående och företagsam.

Vi vet att du har större chans att lyckas i rollen om du har följande erfarenheter:

• Förbättra prestanda som kostnader, utbyte/kassation, cykeltid, hastighet, drifttid, service & support, samt bemanning

• Integrera maskiner i produktionslinjer

• Säkerhet i produktion

• Samarbeta med personer från andra områden, t.ex. mekanister, programmerare, el-konstruktörer, maskinoperatörer, service & support, MRP, och så vidare

• Minst mellaningenjör (BSc) maskinteknik, mekatronik, eller liknande

• Ingenjörsengelska

• Sju år plus arbetslivserfarenhet i roller som hör ihop med uppgifter som beskrivs i den här platsannonsen

Om du också har någon av erfarenheterna nedan anses det vara meriterande:

• El-CAD för elskåp och maskiner • Magnetiskt svävande bärare (såsom XPlanar och ACOPOS) • Robotar (t.ex. ABB)

• Industriell bildbehandling • Använda OPC UA

• Anpassning och optimering av produktionsprocesser • Uppfylla krav i lagar och förordningar (t.ex. Maskindirektivet)

• Produktionsdata och ledning

• Hålla igång drift 7x24h

• Tillverkning och industri

Allt detta stämmer, men före allt annat gillar du att hålla på med maskiner och mekatronik. När andra går för dagen, är du i labbet med likasinnade och provar nya prylar (utan data är det bara en åsikt).

EXEGERIANER

Vi erbjuder en mångkulturell arbetsplats, där vi ständigt strävar efter att utvecklas som medarbetare och skapa en härlig atmosfär. Ditt bidrag kommer att vara viktigt. På Exeger strävar vi också efter att ha en stor känsla av tillhörighet och laganda. Du kommer att vara med engagerade, lösningsorienterade och nyfikna kollegor i ett ständigt växande och innovativt företag. Vi har R&D, Operations, Go-to market och Företagsgemensamma funktioner alla under ett tak.

NU DÅ

Intresserad av att arbeta med detta i Automationsgruppen? Du måste ha arbetstillstånd i Sverige och du kommer att arbeta på våra kontor och fabriker mm, d.v.s. behöver bo i Stockholm. Skicka din ansökan via https://www.exeger.com/join-us... . Om du inte har ett CV till hands är du välkommen att använda din LinkedIn-profil.

REKRYTERINGSPROCESSEN

När du har ansökt får du ett bekräftelsemail. Vårt anställningsteam granskar ansökan, och om du valts ut kommer du att intervjuas per telefon/Teams/Skype. I stegen efter kommer du sedan att bjudas in till intervjuer med din blivande chef och andra. Fall eller scenarier kan komma att användas under processen. Referens- och bakgrundskontroll är obligatoriskt.

Stockholm, Sverige Heltid