Vi satsar och söker fler Nätplanerare!

Stockholm, Sverige Heltid

Vi är ett av Sveriges största elnätsbolag och tillsammans fortsätter vi att elektrifiera Sverige. Vi tror på en ljus och hållbar framtid, gör du? Hos oss blir du en del av en trygg och viktig framtidsbransch samtidigt som du får möjlighet att göra skillnad och växa som individ.

Stockholmsregionens samlade behov av eleffekt ökar kraftigt. Vi på Ellevio arbetar hårt för att kapacitetsbrist inte ska bli verklighet och genomför flera stora och avgörande projekt för att stärka och öka kapaciteten i elnätet. Det och andra spännande satsningar inom elinfrastruktur gör att vi nu söker fler Nätplanerare till vår avdelning i Stockholm!

Om rollen som Nätplanerare

Som Nätplanerare arbetar du i planeringsstadiet med förstudier samt nätplanering där du tar fram tekniska lösningar baserat på beräkningar i låg- och mellanspänningsnät, samt dimensionerar ledningar, kablar och andra komponenter i elnätet. Du utför dessa planeringar för såväl nya anläggningar som ombyggnadsprojekt inom lokalnät, 0,4-24kV. Ditt arbete är viktigt för att säkerställa att nätet utvecklas på ett optimalt sätt, både nu och i framtiden.

Vidare arbetar du aktivt med att ta fram investerings- och lönsamhetskalkyler som underlag till investeringsbeslut. Att besöka våra projektplatser samt medverka vid och leda samtal med externa kunder och intressenter är en naturlig del av din vardag.

Du ingår i team med både väldigt erfarna och mer juniora kollegor som stöttar, hjälper och utvecklar varandra!

”I min roll som Nätplanerare får jag jobba med problemlösning i komplexa situationer. Det är en roll med mycket ansvar och där jag har möjlighet att styra mitt arbetssätt, det finner jag motiverande och drivande.” Rikard Karlsson, Nätplanerare

Vilka söker vi?

För att du ska passa och trivas i rollen som Nätplanerare ser vi att du känner dig trygg i att leda och självständigt genomföra utredningsarbete både utifrån ett tekniskt och ekonomiskt perspektiv. Att kunna arbeta strukturerat är viktigt då det ofta pågår flera parallella projekt med många olika skeden, deadlines och intressenter. Din analytiska förmåga och tekniska kompetens är en bidragande faktor till vår framgång då det är många aspekter att ta hänsyn till i lösningarna som tas fram. Du tycker om att utvecklas och är bekväm med att fatta självständiga beslut kopplat till ditt arbete.

Vi söker dig som:

  • Har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Har erfarenhet och/eller kunskap inom elkraft, gärna kopplat till projektering, planering eller beredning
  • Behärskar svenska samt engelska väl, såväl i tal som skrift.

Vilka är vi?

Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Hos oss får du unika möjligheter att både påverka företaget i stort och din egen karriär. Vi är glada för att en stor del av våra anställda utvecklas internt. Här kan du möta några av våra medarbetare.

Våra värderingar; pålitlighet, engagemang och utveckling fungerar som vår kompass och vägleder oss i vår dagliga verksamhet, i varje möte och samtal, i enkla och svåra situationer. Mångfald och inkludering är en förutsättning för att vi ska lyckas med att nå våra mål. Vi ser olikheter som en tillgång och därför arbetar vi aktivt med att öka mångfalden bland våra medarbetare.

Vårt erbjudande till dig

Här kan du läsa om vårt erbjudande till våra medarbetare. Det är viktigt för oss att medarbetare trivs, känner engagemang och drivs av viljan att kontinuerligt lära nytt och utvecklas. Endast då kan vi tillsammans nå vår vision om en ljus och hållbar framtid.

Kontakt och information

Vill du vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 12 februari 2023. Skicka gärna in så snart som möjligt då vi avser att tillsätta tjänsterna så snart vi hittar en bra match.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta någon av de rekryterande cheferna Robert Södergård på robert.sodergard@ellevio.se eller Magnus Grunditz på magnus.grunditz@ellevio.se alternativt vår rekryterare Fatou Thunblad på fatou.thunblad@ellevio.se.

Vi är en säkerhetsklassad verksamhet och genomför därför alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater. Kontakta vår rekryterare om du vill ha mer information om våra bakgrundskontroller.