Junior Mätingenjör

Stockholm, Sverige Heltid

Vill du vara med och bidra till att ett hållbart samhälle blir verklighet? Vi utvecklar, underhåller och investerar i Sveriges elnät så att det finns trygg tillgång till el idag och i framtiden. Vi är stolta över vårt arbete och arbetar alla tillsammans för att Sverige inte bara ska lysa och fungera - utan för att det ska göra det på ett hållbart sätt.

Pålitlighet, engagemang och utveckling är ledstjärnor i vårt arbete och vi tror på en inkluderande kultur och eftersträvar mångfald i kompetens, kön och personligheter, eftersom vi ser olikheter som en tillgång. Vi har tagit emot utmärkelsen Sveriges mest attraktiva arbetsgivare och även blivit utnämnda till Karriärföretag 2021, 2022 och 2023. Nu söker vi dig som vill vara en del av vårt team inom mätteknik i Stockholm som Mätingenjör.

Mätteamet i Stockholm består av engagerade och kunniga specialister med ansvar för våra 970 000 elmätare i Sverige. Vi ansvarar för Ellevios debiteringsmätning och för att säkerställa att alla nuvarande mätsystem uppfyller externa och interna riktlinjer och krav. Vi arbetar med stort fokus på utveckling av våra affärsprocesser, anpassning till framtidens teknologi samt ekonomisk- och kvalitetsmässig uppföljning av våra leverantörer.

OM ROLLEN SOM MÄTINGENJÖR

I den här rollen kommer du fokusera på att beställa mätarbyten och felavhjälpning av icke kommunicerande mätare samt att följa upp utförandet av vår leverantör. Du kommer hjälpa till att lösa de operativa utmaningar och frågeställningar som uppkommer för att säkerställa en så hög utförandegrad som möjligt. Du kommer även verka för att upprätthålla en professionell relation med våra leverantörer och bistå organisationen internt med expertis samt svara våra kunder när de har frågor kring våra mätare. I rollen ingår även att vara gruppens expert på vårt arbetsorderhanteringssystem och hjälpa till med IT utveckling och regressionstester.

Vi erbjuder dig utmanande och utvecklande arbetsuppgifter med kontakter såväl internt som externt. Det finns goda utvecklingsmöjligheter och det är viktigt att du drivs av att lära dig nya färdigheter och kunskaper och att du har ett självständigt driv inom ditt ansvarsområde.

För gruppen ligger stort fokus på utveckling av våra affärsprocesser, anpassning till framtidens teknologi samt ekonomisk- och kvalitetsmässig uppföljning av våra leverantörer. På längre sikt ser vi att elmätaren är en avgörande komponent i det framtida energisamhället. Vi tror att vi kommer att få se flera tekniska innovationer och ett ökat utbud av energitjänster på marknaden som har ett stort beroende till just elmätaren. För dig i rollen som mätingenjör finns därför goda förutsättningar av att delta och bidra i pågående och framtida utveckling av branschen samt även internt på Ellevio.

OM DIG

Vi söker dig som är vetgirig, lösningsorienterad och motiveras av att nå resultat. Du har lätt för att knyta nya kontakter, har god kommunikativ förmåga och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi söker nu en nyutexaminerad högskole- eller civilingenjör inom energi eller elkraft alternativt du som har tidigare arbetslivserfarenhet från elnäts- eller energibranschen. Samtidigt är det viktigt att du har ett intresse både för tekniken och för den affärsmässiga sidan.

Du har god systemvana och är noggrann, analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Eftersom vårt analysarbete är baserat på databasutsökningar (SQL) är det också meriterande om du har förkunskap inom det området eller är generellt kunnig och självlärande inom IT.

Vi har avtal och affärsrelationer på både svenska och engelska så det är viktigt att du kommunicerar obehindrat på båda språken i såväl tal som skrift.

DELAR DU VÅRA VÄRDERINGAR?

Om du, precis som vi, drivs av att få vara med och skapa förutsättningar för en hållbar framtid är Ellevio rätt arbetsplats för dig. Känner du igen dig i beskrivningen ovan och vill vara med på vår resa framåt – skicka in ditt CV eller Linkedinprofil senast den 12 februari. Vi avser att tillsätta tjänsten så snart vi hittar en bra match.

KONTAKT OCH INFORMATION

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Robert Cavallin på robert.cavallin@ellevio.se eller på tel. 072 - 534 50 89 eller vår rekryterare Peter Priklonsky på peter.priklonsky@ellevio.se.

Då vi är en säkerhetsklassad verksamhet genomför vi alltid bakgrundskontroller på samtliga slutkandidater.

Vill du veta mer om oss?

Här kan du läsa mer om oss i korthet. Du hittar även här vår historia, bolagsstyrning och finansiell info.