Process Developer / Configuration & Asset Manager

Är du intresserad av IT och att möjliggöra digitalisering? Vill du jobba i en teamorienterad organisation med mycket kompetens och i framkant av teknologi?

Då vill vi veta mer om dig, ansök nu!

Arbetsuppgifter / Möjliggör en modern IT-miljö
I rollen som Processutvecklare får du det övergripande ansvaret för vår Configuration Management DataBase, CMDB. Som CMDB-ansvarig hjälper du till att utveckla och upprätthålla en karta och struktur för IT-miljön med hjälp av Configuration and Asset Management. En modell som främjar prestanda, funktion och säkerhet över tid. I det ingår ekonomiska och juridiska aspekter för att stötta livscykelhantering och strategiska beslut för IT.

Exempel på dagliga arbetsuppgifter är att:

 • Underhålla en roadmap för CMDB och verktyg för att samla in data
 • Utveckla nya funktionaliteter och lägga till nya datakällor
 • Ta fram lösningar och rapporter baserade på CMDB
 • Etablera och följa upp överenskomna nyckeltal
 • Möjliggöra och förenkla ekonomiska uppföljningar
 • Samverka med sektionschefer och verksamhetsansvariga
 • Utbilda och informera medarbetare i konceptet samt se till att vi möter deras krav

Du får ingå i vår IT-organisation som tillsammans stöttar Bolidens affärsområden, IT-användare och verksamhet med en modern IT-miljö. Den här rollen hör till IT Services, är placerad i Boliden och rapporterar till vår manager för IT Services. Det kan förekomma resor i arbetet och att du får besöka Bolidens sajter.

Kvalifikationer / Vi söker dig
Vi ser fram emot att jobba med dig som bygger förtroende och samarbetar bra med andra i tvärfunktionella team. Som har integritet, är kommunikativ, serviceinriktad, strukturerad och analytisk. Du gillar förändringsarbete, är bekväm med att utmana arbetssätt, driver och anpassar aktiviteter och utvecklingsprocesser utifrån verksamhetens behov. Du har:

 • Högskole- eller universitetsutbildning med inriktning mot IT och/eller ekonomi
 • Kännedom om infrastruktur inom IT och erfarenhet av att bearbeta data och sammanställa rapporter
 • Kommunikationsförmåga på svenska och engelska
 • Körkort för personbil

Det är meriterande med erfarenhet av arbete i ServiceNow, med ekonomisk uppföljning och kunskaper i finska.

Rollen kan anpassas för dig beroende på din profil och färdigheter, kunskaper och erfarenheter.

Ansök nu
Varmt välkommen med din ansökan, med ditt CV och några få klick, till och med söndag 29 januari 2023. Vi kan kalla till intervjuer under ansökningstiden.

Varje resa på Boliden är unik, hur kommer din se ut?

Mer information / Vi erbjuder dig
Boliden är en etablerad arbetsgivare med kollektivavtal och tjänstepension. Vi erbjuder förmåner som flexibla arbetsvillkor, möjlighet till kompetensutveckling, många olika karriärvägar, frisk- och sjukvård. Jobba med oss ​​i en innovativ miljö med mycket kompetens och en företagskultur som kännetecknas av omsorg, mod och ansvar. Vi hjälper gärna till och välkomnar dig till oss!

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta mig, Stefan Bergström, Manager IT Services, 070 – 200 48 63, stefan.bergstrom@boliden.com. Jag uppskattar ditt intresse!

Frågor om ansökan besvaras av vår Talent Acquisiton Partner Terese Lindholm på 070 – 508 69 43.

Facklig information får du av Ditte Möller Lasskogen, SACO, 0910-70 42 40, Andreas Mårtensson, Unionen, 070-541 83 93 eller Peter Markström, Ledarna, 0910-77 40 09.

---------------------------------------------------------------------

Vi är ett företag i ständig utveckling och varje arbetsdag utforskar vi hur vi kan förbättra det moderna livet och samhället. Våra metaller är en nyckelkomponent för att skapa en mer hållbar framtid och vi är stolta över den skillnad som vi gör varje dag. Är du redo att börja bidra med din nyfikenhet, personlighet, skicklighet och unika bakgrund? Var dig själv och utmana oss – låt oss driva förändring för kommande generationer!

---------------------------------------------------------------------

VIKTIGT! - Om du i dagsläget är anställd eller konsult inom Boliden ska du EJ fortsätta denna ansökan. Logga istället in på ditt Workday-konto för att ansöka via "Söka efter jobb"!

Boliden, Sverige Heltid