Utvecklingsingenjör

Sandviken, Sverige Heltid

Till analytisk kemi inom Alleima Tube AB söker vi nu efter vår nästa vassa ingenjör inom vår FoU-verksamhet. Det är en utvecklings- och produktionskritisk verksamhet där kvalité, tillgänglighet, flexibilitet och effektiva arbetssätt är viktigt för oss. Som medarbetare hos oss utvecklas du inom ditt specialistområde och bidrar till hela gruppens stora kompetensbank. Vi analyserar process-, produkt- och specialanalyser från olika delar längst hela värdekedjan. Vi erbjuder dig obegränsat med spännande utmaningar i en verksamhet som aldrig står still. Vi vill utvecklas tillsammans med dig!

Läs mer om Alleima på www.alleima.com !

Din roll

Som utvecklingsingenjör inom området analytisk kemi inleder, planerar och implementerar du utvecklingsarbete tillsammans med våra kunder och din arbetsgrupp. Du har ett tätt samarbete med laboranterna och agerar stöd till verksamheten i det dagliga arbetet.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

  • Metodutveckling
  • Teknisk problemlösning
  • Kvalitétsutveckling
  • Marknadsstöd
  • Investering och driftsättning av instrument
  • Kemisk analys

Vidare använder vi teknikerna ICP-OES, ICP-MS, IC och en mängd olika våtkemiska analysmetoder. I rollen ingår också omvärldsanalys, där du håller dig uppdaterad om nya tekniker som stödjer FoU:s produktutveckling mot nya material och applikationer.

Din Profil

Då de personliga egenskaperna är viktiga för oss ser vi att du är utbildad civilingenjör eller motsvarande inom området analytisk kemi, gärna med kunskap inom oorganisk kemi och material. Har du tidigare arbetat inom stålindustrin, med kvalitetssäkring, eller har erfarenhet av analystekniker är det meriterande. Vi arbetar lokalt i en global miljö, vilket ställer krav på goda kunskaper i svenska och engelska, samtidigt som det ger stora möjligheter till att växa inom verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som präglas av att du är resultatorienterad och initiativrik med god analytisk förmåga, samt att du ser utvecklingsmöjligheter för både dig och verksamheten. Du kommer till ett team som är strukturerat, arbetar noggrant och där vi samarbetar för bästa resultat. I rollen ingår det också ett stort kontaktnät, därför ser vi gärna att du har en naturlig fallenhet för att skapa och underhålla långvariga relationer, både internt och externt.

Vad du kan förvänta dig av oss

På Alleima är vi övertygade om att mångfald och inkludering leder till en bättre arbetsplats för våra anställda, vårt företag och våra kunder.

Vi bryr oss: Vi är stolta över det vi gör. Vi bryr oss om våra kunder, våra medarbetare, miljön, de samhällen där vi verkar och den framtid vi delar.

Vi levererar: Vi levererar på våra åtaganden, med ett lösningsorienterat tänkesätt gör vi det möjligt för våra kunder att vara deras allra bästa: effektivare, lönsammare och hållbarare

Vi utvecklas: Vi utvecklas ständigt. Tillsammans tar vi ledningen för att främja material, ambitioner, industrier, oss själva – och samhällen till det bättre.

Övrig information

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Maria Backlund, rekryterande chef, +46 70-261 04 89

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
Per Hammas, ansvarig rekryterare, +46 79-098 49 50

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Sundqvist, Akademikerföreningen, 070 651 73 81
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna, 070 314 24 43
Mikael Larsson, Unionen, 070 307 30 48

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-29.

På Alleima (tidigare Sandvik Materials Technology) är vårt uppdrag mycket mer än att leverera högkvalitativa produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov och att det är så vi uppnår våra affärsmål är bästa sättet att beskriva vårt dagliga arbete. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där Du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Alleima noterades som fristående bolag på Nasdaq Stockholm den 31 augusti, 2022. Med en tydlig riktning för vår resa, där vi nyttjar vår position som teknologiledare, progressiv affärspartner och där vi är drivande vad gäller hållbarhet, syftar vi till att bli ett ännu starkare bolag inom vår industri.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Följ med på vår resa! www.alleima.com